Pozíciók

Amennyiben jelentkezni szeretne valamely nyitott állásunkra, válasszon az alábbi lehetőségek közül és nézze meg részletes álláskiírásainkat. 

Gyakornoki program

Szeretnéd elméleti tudásod a gyakorlatban is hasznosítani? Kipróbálnád a gyakorlatban is, amit az iskolában tanultál? Szeretnél a Mercedes-Benz kecskeméti közösségéhez tartozni? Most Magyarország egyik legvonzóbb munkáltatója várja a hallgatók jelentkezését gyárába.
Szakmai tapasztalatot szerezhetsz a gyártási- és a gyártást kiszolgáló területek (pl. logisztika, minőségirányítás, műszaki üzemeltetés, beszerzés, pénzügy és kontrolling, jog, HR, és kommunikáció) egyikén, miközben nyelvtudásod is fejlesztheted, és nemzetközi kapcsolatokra tehetsz szert.

Általánosságban a gyakornoki feladatokról: 

 • A szakterülethez kapcsolódó napi ügyintézés
 • Különböző projektek támogatása
 • Megbeszélések szervezése, előkészítése, koordinálás
 • Adminisztratív háttérfeladatok ellátása
 • Prezentációk előkészítése
 • Társosztályokkal való szoros együttműködés, standard dokumentumok mindennapi előkészítése 
 • Napi kapcsolattartás a munkatársakkal
 • Munkavégzés helye: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Kecskemét

Általános információk szakterületeinkről

Gyártási területeink

Présüzem

A présüzemünk feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsa elő azokat a szükséges elemeket, amelyeket utána a karosszériaüzemnek továbbítanak.

Karosszériaüzem

A karosszériaüzemünkben illesztjük össze a karosszériákat, amelyek szárítást követően a karosszériaszortírozóba kerülnek. Végső soron ebben az üzemben nyerik el külső formájukat az autók.

Felületkezelő üzem

A felületkezelő üzemünkben előkezelés után korrózióvédelmet kapnak a karosszériák, majd az ügyfelek által megrendelt színre fényezzük a járműveket.

Összeszerelő üzem

Az összeszerelő üzemünkben a vevők egyedi kívánságainak megfelelően készül el a személyre szabott jármű belső kialakítása.

A gyártást támogató szellemi, adminisztrációs területeink


Logisztika

Jól szervezett logisztikai hátterünk biztosítja, hogy az autó gyártásához szükséges minden alkotóelem és alapanyag a megfelelő időben, mennyiségben és helyen álljon rendelkezésre. Biztosítjuk, hogy az elkészült autók időben eljussanak a vevőinkhez.

Minőségirányítás

A minőségirányítás biztosítja, hogy minden Mercedes-Benz jármű prémium minőségben gördüljön ki kecskeméti gyárunkból. Köszönhetően a motivált és magasan képzett közösségünknek, mindig teljesítjük a vásárlóink kívánságait és magas szintű elvárásait.

Pénzügy és kontrolling

A pénzügy és kontrolling feladata, hogy biztosítsa gyárunk stratégia céljainak és szervezetének megfelelő pénzügyi tervezését.

Beszerzés

Kecskeméti beszerzési csapatunk foglalkozik az ún. nonproduktív anyagok és szolgáltatások beszerzésével, azaz olyan anyagok, eszközök, szolgáltatások beszerzésével, melyek nem az autóba épülnek.

Személyügy

Személyügyi részlegünk feladata gyárunk teljes körű személyügyi tervezése és fejlesztése, új munkavállalók toborzása és beillesztése, képzések, szakképzések szervezése és megvalósítása.

Gyártervezés

A gyártervezés biztosítja az új beruházások tervezését, koordinálását és megvalósítását együttműködve a hatóságokkal.

Információtechnológia

Az információtechnológia felel gyárunkban a gépi adatfeldolgozás irányításáért és annak ellenőrzéséért, a termelésirányítás és a vezérlési rendszerek működtetéséért, IT biztonságért és telekommunikációs rendszerek üzemeltetéséért.

Gyártástechnológia és biztonság

Gyárunkban az emberek és gépek biztonsága éppen olyan fontos szempont, mint a munka minősége. A gyártástechnológiai részlegünk felel a folyamatos létesítményüzemeltetésért, a karbantartásért, a munka-, tűz- és környezetvédelemért, valamint a gépjárműparkért és az üzembiztonságért.

Gyártás- és logisztikai tervezés

Gyárunkban a gyártás- és logisztikai tervezés célja, hogy a lehető leghatékonyabban hajtsuk végre a feladatainkat. A rendelkezésünkre álló erőforrások és eszközök segítségével a lehető gyorsabban készítjük el a világ legjobb autóit.
Pontosan tudjuk, hogy mennyi idő alatt készül el egy autó. Látjuk, hogy hány munkatársunknak kell dolgoznia, milyen eszközökre és berendezésekre van szükségünk egy Mercedes jármű elkészítéséhez. Egy biztos: egy-egy szükséges alkatrész soha nem késik, és soha nem kerül az üzem szalagja mellé.

Gyárvezetés

A gyárvezetéshez kapcsolódó területeink a jog és compliance, a MPS, azaz Mercedes-Benz Production System, a termelékenység-fejlesztés és a vállalati kommunikáció.

Nyári munkalehetőség gyárunkban 

Gyárunk az év nyári időszakára minden évben keres munkavállalókat a szünidő időtartamára, határozott idejű foglalkoztatás keretein belül. 
 
A szünidei munkavállalók toborzása az idei évre lezárult.

Kérjük, érdeklődés eseten térjen vissza honlapunkra egy későbbi időpontban!

Amit kínálunk 

Több mint százharminc éves múltra visszatekintő, világszerte ismert és elismert vállalatként, Magyarország egyik legvonzóbb munkáltatójaként hosszú távú, stabil munkahelyet biztosítunk munkavállalóinknak.
A minőség mellett munkatársaink hangulatára és munkahelyi környezet minőségére is nagy hangsúlyt helyezünk a hétköznapokban. Munkatársaink folyamatos képzésére és továbbképzésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Vonzó javadalmazási csomagot nyújtunk dolgozóink számára, mely személyi alapbért, bónuszokat, béren kívüli juttatásokat foglal magában.
A teljesség igénye nélkül néhány, (törvényileg nem kötelező) dolgozói juttatás, amelyet biztosítunk munkatársainknak: 
 • támogatott menü az üzemi éttermünkben 
 • a nap 24 órájában működő Üzemorvosi szolgálat 
 • ingyenes Sport-osztály tagság keretében sportolási lehetőségek Kecskeméten és a környező településeken 
 • vállalati ötletmenedzsment, minden megvalósított ötletet díjazunk 
 • nyelvtanulási lehetőség munkaidőben 
 • letelepedési támogatás 
 • Üzemi Tanács 
 • egyéb havi juttatások és éves bónuszok

Gyakori kérdések

Milyen nyitott pozíciókra kereshetek, és hol találom azokat?
Milyen nyitott pozíciókra kereshetek, és hol találom azokat?
Számtalan különböző pozíciót kínál Önnek az MBMH. A honlapunkon megtekintheti aktuális pozícióinkat, jelenleg itt érhető el az összes nyitott lehetőség.

Mi a jelentkezés módja?
Mi a jelentkezés módja?
A honlapunkon meghirdetett minden pozíciónál a megadott e-mail címen keresztül tud jelentkezni. Egyidejűleg és egyszerre több állásra is elküldheti önéletrajzát. Kérjük, minden szükséges dokumentumot mellékeljen, amit a kiírásban megjelölünk.

Kinek címezzem a pályázatomat?
Kinek címezzem a pályázatomat?
A motivációs levelét általános formában fogalmazza meg, azt nem szükséges egy megadott személynek címeznie, pályázatát több munkatársunk is kezeli, olvassa.

Mennyi fizetést kaphatok a Mercedes-Benz gyárban?
Mennyi fizetést kaphatok a Mercedes-Benz gyárban?
A munkavállalóink fizetése minden esetben a beosztástól, pozíciótól függ. A sikeres felvételi elbeszélgetést követően a pontos fizetési struktúráról tájékoztatjuk a jelölteket.

Az MBMH az alapbéren kívül számtalan további juttatást is biztosít a munkatársainak, pl.: cafeteria, továbbképzési lehetőség, sportolási lehetőség, étkezési támogatás, stb...

Hogyan néz ki a munkaidő az MBMH-nál?
Hogyan néz ki a munkaidő az MBMH-nál?
A heti munkaidő 40 óra.
Adminisztratív munkakörben hétfőtől-péntekig rugalmas munkaidő elszámolás van, a munkatársaknak reggel 6.00-20.00 óra között lehet dolgozni, a kötelező törzsidő naponta 9-15.00 óráig tart.
A termelési területen a munkavállalók többműszakos, váltott munkarendben dolgoznak, különböző műszakmodellekben.
3 műszakos munkarend: A beosztás hetente változik, egyik héten 06-14:05, következő héten 14:00-22:05, az ezt követő héten 22:00-06:05-ig tart a munkaidő.
4 műszakos munkaidőmodell: 4 napon keresztül a munkarend 05:50-18:10-ig tart, majd ezt 4 szabadnap követi, majd a következő 4 napon 17:50-06:10-ig van a munkaidő.

Vannak-e buszjáratok amelyekkel munkába lehet járni?
Vannak-e buszjáratok amelyekkel munkába lehet járni?
A gyárhoz vezető közlekedési hálózat nagyon jól kiépített. Kecskemétről, a környező településekről, de távolabbról is egyaránt közlekednek buszjáratok, amelyekkel a gyár jól megközelíthető. Külön céges buszjárat nincs, igyekszünk arra törekedni, hogy a munkatársak a közvetlenül a gyár előtt megállóval rendelkező tömegközlekedési buszokat, gyorsjáratú távolsági buszokat használják.

Milyen lakhatási lehetőség vagy program van?
Milyen lakhatási lehetőség vagy program van?
Az MBMH bérlakás programja keretében kínál különböző lakásokat a munkatársaknak. Ezeket a támogatott bérlakásokat a munkavállalók leghamarabb a próbaidejük leteltével tudják megpályázni, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek.

Kitől tudok érdeklődni a pályázatomról?
Kitől tudok érdeklődni a pályázatomról?
Kérdés esetén HR toborzó kollégáink állnak rendelkezésre. E-mail-ben a toborzas@daimler.com címen, vagy hot-line telefonvonalon hétfőtől péntekig, 8-16 óra között az alábbi telefonszámon: +36 76307755.