Csillag Bölcsőde és Óvoda


Csillag Bölcsőde és Óvoda története


Alapkőletétel

Csillag Bölcsőde és Óvoda megnyitása, 4 csoportban összesen 35 gyermek

harmadik óvodai csoport megnyitása, tervezett maximális gyermeklétszám elérése, első óvodás gyermekek felvétele a Mercedes-Benz iskolába

Első, már a Csillag Óvodában indult óvodás csoport ballagása

Csillag Bölcsőde és Óvoda


A Csillag Bölcsőde és Óvoda a kecskeméti Mercedes-Benz gyár közvetlen szomszédságában helyezkedik el.
A gyár saját óvodája és bölcsődéje lehetőséget biztosít, hogy a gyárban dolgozó szülők megnyugtató közelségben tudhassák gyermekeiket, akik barátságos és modern környezetben tölthetik a mindennapjaikat.
Az intézmények 28 gyermek bölcsődei és 42 gyermek óvodai ellátását teszik lehetővé.
A Csillag Bölcsődében 2 csoportban történik a gondozás a gyermekek három éves koráig. A bölcsődében a gyermekeknek lehetőségük van a kiválóan felszerelt udvar használatára, de rossz idő esetén is megfelelő beltéri mozgás – és játéklehetőséggel rendelkezik az intézmény. A gyermeknek heti rendszerességgel német nyelvű bevezető, játékos foglalkozásokat tartunk, emellett különféle kulturális és ismeretterjesztő programon is részt vehetnek.
A Csillag Óvodában 3 csoportban történik a gyermekek nevelése három éves kortól egészen az iskolai felvételig. A csoportok 12-16 fős létszámmal működnek. Az udvaron szabványoknak megfelelő játékok és sportpálya várja a gyermekeket, az épületben tornaterem használatára is van lehetőség. Az óvodában a gyermekek két heti váltásokkal magyar, ill. német nyelven vesznek részt a rendszeres foglalkozásokon. A gyermekek a mindennapi foglalkozásaikon felül logopédiai foglalkozást is biztosítunk, illetve nagycsoportos korban már úszásoktatásra is járnak.