Duális egyetemi képzés


Duális egyetemi képzésünk története


Járműmérnök szak bevezetése

Első járműmérnök hallgatók befejezték a tanulmányaikat, ugyanebben az évben bevezetésre került a gépészmérnök szak is

Mérnökinformatikus szakkal bővült a képzés

Pénzügy-és számviteli, logisztikai mérnök szakokkal bővült tovább az elérhető szakok listája

Gazdasági szakokkal is bővült a Mercedes-Benz duális képzése a Neumann János Egyetemen

Duális egyetemi képzésünk felépítése:

Hallgatóink 3,5 éves képzésben vesznek részt, amely során az elméleti képzést a Neumann János Egyetemen kapják, a gyakorlati képzést pedig a kecskeméti Mercedes-Benz gyár biztosítja számukra.

Mit is jelent a duális képzés?

Az elméletben elsajátított szakmai ismereteket a hallgatók a gyakorlatban is kipróbálhatják, ezáltal valós képet kapnak az elmélet és a gyakorlat közötti különbségekről. Egy hagyományos egyetemi végzettséggel ellentétben a duális diploma nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati szintű tudást is biztosítja a hallgatók számára. A jövő járműipari szakemberei mellett megismerik a gyár kultúráját, és belelátnak abba is, milyen feladatokat végez egy mérnök munkája során a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.

A képzési idő felépítése:

SZORGALMI IDŐSZAK 13 HÉT / ŐSZI FÉLÉV
TÉLI GYAKORLAT 8 HÉT / 4 HÉT VIZSGAIDŐSZAK
SZORGALMI IDŐSZAK 13 HÉT / TAVASZI FÉLÉV
NYÁRI GYAKORLAT 14 HÉT / 4 HÉT VIZSGAIDŐSZAK

A képzési idő alatt hallgatóknak lehetőségük van különböző projektekben részt venni. A vállalatnál töltött gyakorlati időszakban a részt vevők a cég egyes szakterületein szakmai gyakorlatukat is teljesíthetik. Megismerik az adott terület termelési rendszerét és felépítését, valamint a gyár mérnökeinek napi munkáját, feladatait. A hallgatók nyelvgyakorlását biztosítja, hogy a hétköznapokban a német kollégákkal együttműködve a különböző projektek, megbeszélések során gyakorolhatják, fejleszthetik nyelvtudásukat.

A duális képzés egyetemi hallgatóinak a cég szakdolgozati témát is ajánl, így egy adott folyamat feltárására és megoldására van lehetőségük a diplomamunka elkészítése során. A képzési idő alatt a hallgatóknak lehetősége van külföldi kiküldetésekben, projektekben is részt venni. 

Amit kínálunk a duális hallgatóknak:

TELJESÍTMÉNYORIENTÁLT ÖSZTÖNDÍJ
UTAZÁSI KÖLTSÉGEK TÉRÍTÉSE, TÁMOGATÁSA
CSEREDIÁKPROGRAM NÉMETORSZÁGI TESTVÉRGYÁRAINKBAN